Over Bellyssima

Over Bellyssima

Over ons

Dansschool Bellyssima is gestart vanuit een visie. Deze visie is bij ons (de docenten) ontstaan na jarenlang lesnemen bij verschillende dansscholen. Hierbij liepen wij herhaaldelijk tegen een aantal dingen aan die ervoor zorgden dat wij zich niet op onze plek voelden. Voorbeelden hiervan waren het ontbreken van prettig sociaal contact, saamhorigheid of plezier.

Wij zien dansles nemen namelijk als een uitlaatklep om je weer op te kunnen laden, je humeur te verbeteren, fit te blijven en dat in gezelschap van anderen. Daarnaast om ook weer even kinds te mogen zijn en/of de vrouwelijke energie te laten stromen en stralen. Dit is dan ook de rede waarom wij erg gemotiveerd zijn om dat wat wij zelf altijd hebben gemist te realiseren in Rotterdam. Wij vinden het belangrijk dat jij je welkom voelt en erin gelooft dat het nooit te laat is om de godin in jou te laten stralen!

Wat je in de les kunt verwachten

In onze danslessen zijn drie aspecten van belang: plezier, groei en saamhorigheid (sistertribe). Dit staat in elke les centraal en dit betekend dus dat het niet belangrijk is dat je heel goed kunt dansen, of dat je al enorm soepel bent. Samen gaan we aan de slag om je lichaam soepeler te maken, te leren genieten van (buik)dansen en jouw vrouwelijke energie weer te laten stromen. Wij vinden het belangrijk dat je trots wordt op jezelf en met zelfvertrouwen lekkerder in je vel gaat zitten.

Onze buikdans lessen zijn zo ingedeeld dat je elke maand kunt instromen. Om dit voor iedereen haalbaar te maken hebben wij alle basistechnieken en isolaties verdeeld in vier weken.

 

De technieken in de beginners lessen verdeeld in vier weken/lessen:

  1. In de eerste week van de maand leer je de basisprincipes van buikdans. Hierbij vertellen we wat over de basishouding, de buikdansemoties, de hand- en armposities, hipdrops, chest lift/drops en de chest en hip shimmies.
  2. In de tweede week van de maand leren wij jou de technieken voor de bodyrolls (undulation) en de bellyrolls.
  3. In de derde week zoomen wij in op de heupbewegingen zoals de maya, figure 8, ommi en chest circles.
  4. In de vierde week herhalen we alle bewegingen en krijgen jullie een groeps oefening om elkaar te versterken en je angsten los te laten.

De technieken in de semi-advanced lessen:

 
Zodra je dus vier weken achter elkaar les volgt heb je alle basistechnieken geleerd, vanaf dat moment ga je het herhalen tot je er comfortabel bij voelt. Zodra dit het geval is kun je doorstromen naar de semi-advanced lessen. In deze lessen ga je met meer tempo dansen en leer je layering. Layering is het combineren van twee basisbewegingen op het zelfde moment, zoals de hipshimmy en de bodyroll tegelijkertijd. Tevens leer je om bewegingen vlot na elkaar af te wisselen.
 

De stijlen en thema’s die je bij elk niveau leert in 2022: 

 
Elk kwartaal hebben wij een ander thema en gaan wij de diepte in van een specifieke buikdans of fusion stijl. Dit zijn de thema’s voor 2022:
 
Kwartaal 1: Arabic Tango Fusion
Kwartaal 2: Flamenco buikdans fusion (Flashmob in kwartaal 3)
Kwartaal 3: Modern Iraqi
Kwartaal 4: Nubian
 

Performances, videoclips en kwartaal afsluitingen:

 
Het einde van elk kwartaal sluiten we af met een eindpresentatie. Dit kan zijn in de vorm van een videoclip, optreden bij een podium of voor een goed doel. In kwartaal 3 treden wij met de dans van kwartaal 2 op bij het WTC in Rotterdam in de vorm van een flash mob ter aankondiging van en in samenwerking met het Shimmy Shake Festival. Ben jij iemand die niet graag in de spotlights staat, dan hoef je uiteraard hier niet aan deel te nemen.

 

Over onze advanced groep:

 
Nadat jij semi-advanced hebt afgerond en alle technieken onder de knie hebt kun je deelnemen aan onze advanced groep.  Deze groep is wel alleen voor dames met een lidmaatschap aangezien het in deze groep van belang is dat je wekelijks aanwezig bent. In deze buikdans les werken wij niet alleen aan bovenstaande technieken maar wordt je ook uitgedaagd om eigen choreografieën te maken en als expert aan de slag te gaan. Ook worden wij doorgaans benaderd voor videoclips van muzikanten of shows op events, hier mag je dan ook aan deelnemen.
 

Bellyssima Get together. 

 
Ben je opzoek naar nieuwe kennissen/vriendinnen, dan ben je bij ons ook op het goede adres aangezien wij elk kwartaal een leuke dag organiseren waar je iets nieuws leert  (in de vorm van workshops en presentaties) maar ook elkaar beter leert kennen.
 
 

Bellyssima Docenten

 

Adrijana (Buikdans Basics & Fun)

Be-Youtiful

“Buikdans is voor mij meer dan slechts een passionele dans, het maakt van het lichaam een instrument om van het leven te genieten. Deze visie wil ik graag delen met moeders, dochters, oma’s, vriendinnen en zusjes. We verdienen het allemaal om ons mooi te voelen en een confidence boost te krijgen!”

Vier je vrouwelijkheid, creëer meer zelfvertrouwen en laat je lichaam je instrument zijn!

Hester 

Take care of yourself

“Buikdans is niet alleen maar goed voor je lichaam, maar ook ontzettend goed voor je geest. Door het dansen ben je in het moment, krijg je weer meer energie en werk je aan je zelfvertrouwen. Een goede en leuke manier dus om voor jezelf te zorgen!”

Vier je vrouwelijkheid, wees in het moment en heb plezier met de verschillende bewegingen!

Lotte

Dance every day

“Buikdans is voor mij het mogen ontplooien van mijn vrouwelijkheid en sensuele kant. Het versterken van de band tussen mij en mijn lichaam. Als ik dans voel ik me mooi, powerful en zelfverzekerd. Dit gevoel gun ik iedereen!”

Vier je vrouwelijkheid, laat je lichaam flowen en geniet!

#buikdans #bellydance #buikdansles #bellyssima #rotterdamcentrum #afro #fusion #bodyandmind #dance #bellywood #femaleenergy #goddesses #gypsy #experimental #fusion #roffa #rotterdam #experience #movement #empowerment #dansles #buikdansschool 

Contact

0613891948

Nieuwsbrief

Follow us